Глава 6 · 6.12
Прекратяване, отмяна на прекратяване или прехвърляне на продукт
В долната част на страницата на Вашия пакет има две карти: Прекратяване на продукт и Прехвърляне към друг клиент. Домейн имената се прекратяват отделно, вижте Прекратяване или прехвърляне на домейн.
Прекратяване на продукт
- Отворете страницата на продукта и натиснете долу на Прекратяване на продукт. Ще се отвори прозорец.
- Изберете кога (1). При Към датата на изтичане продуктът продължава да работи нормално до тази дата и след това автоматично се прекратява. Няма да получите повече фактура за подновяване. При Прекратяване и незабавно изтриване ние веднага изтриваме продукта, включително всички файлове, имейли и бази данни. В този случай не се възстановява остатъкът от Вашия период.
- Изберете причина (2) или опишете със собствени думи защо прекратявате (3). Посочването на причина е задължително. Това ни помага да се подобряваме.
- Натиснете червения бутон (4), например Прекратете към и датата. Ако сте избрали незабавно изтриване, ще Ви попитаме отново и ще трябва да поставите отметка.

Внимание: домейн имената в пакета не се прекратяват автоматично. Прозорецът показва кои домейни са засегнати. Прекратете ги отделно, ако е необходимо, или ги прехвърлете, вижте Прехвърляне на домейн към друг доставчик: код за трансфер (EPP) и транс-ключалка.
Вече има открита фактура за подновяване? Тогава можете да изберете дали да прекратите към предишната дата на изтичане, като в този случай фактурираме обратно откритата фактура, или към новата дата на изтичане, като в такъв случай използвате вече фактурирания период.
Отмяна на прекратяването
Прекратили сте към датата на изтичане и сте размислили? Докато продуктът все още е активен, на страницата на продукта се показва бутонът Отмяна на прекратяването. Натиснете го и продуктът продължава без прекъсване.
Прехвърляне към друг клиент
Продавате фирмата си или някой друг поема Вашия уебсайт? Тогава можете да прехвърлите пакета към друг акаунт в WebOké, включително всички свързани домейн имена. Това не е свързано с никакви разходи. Ако получателят все още няма акаунт в WebOké, в имейла, който ще получи, е описано как първо да създаде такъв.
- Натиснете в долната част на страницата на продукта бутона Прехвърлете.
- Ще видите кои домейн имена се прехвърлят заедно с пакета (1). Държателят на домейна за всеки домейн също се прехвърля.
- Въведете имейл адреса на получаващия клиент (2) и го въведете още веднъж за проверка.
- За потвърждение въведете собствената си парола (3) и натиснете Прехвърлете (4).

Получателят ще получи имейл с точния списък на прехвърляното и бутон за приемане (валиден 24 часа). Едва след приемането прехвърлянето се осъществява. До тогава можете да го оттеглите с Оттеглете прехвърлянето.
Внимание: всичко се прехвърля на новия собственик: уебсайтове, имейли и данни. Прехвърлянето е възможно само ако няма открита фактура за пакета и може да се извърши само от собственика на акаунта. Реселърски пакети (все още) не могат да се прехвърлят самостоятелно. Ако искате да прехвърлите целия си акаунт или да обедините два акаунта, прочетете Прехвърляне и обединяване на акаунти.
