Δημιουργία και διαχείριση χρηστών Nextcloud
Σε ένα πακέτο Nextcloud της WebOké δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι χρήστες στο πελατειακό portal. Δεν χρειάζεται να μεταβείτε για αυτό στο ίδιο το Nextcloud. Πόσους χρήστες μπορείτε να δημιουργήσετε εξαρτάται από το πακέτο σας και από τις διαμορφώσιμες επιλογές.
Βήμα 1 Συνδεθείτε στο mijn.weboke.nl, μεταβείτε στο Τα προϊόντα μου και κάντε κλικ στο πακέτο Nextcloud σας στο Διαχείριση.
Βήμα 2 Στο πάνω μέρος της σελίδας πακέτου βλέπετε τρεις μετρητές: χρήστες Nextcloud, άδειες Office Suite και χώρος αποθήκευσης, κάθε φορά ως χρήση σε σχέση με το όριο. Μεταβείτε με κύλιση στη Διαχείριση χρηστών. Εκεί εμφανίζονται όλοι οι χρήστες με όνομα λογαριασμού, όνομα εμφάνισης, διεύθυνση email, Office Suite, κατάσταση και τελευταία σύνδεση.
Βήμα 3 Κάντε κλικ στο Προσθήκη χρήστη και συμπληρώστε τα πεδία.
Όνομα χρήστη Με αυτό συνδέεται ο χρήστης. Πεζά γράμματα, αριθμοί, τελεία ή παύλα, 2 έως 64 χαρακτήρες. Αυτό το όνομα δεν μπορεί να τροποποιηθεί αργότερα.
Όνομα εμφάνισης Το όνομα που βλέπουν οι άλλοι κατά την κοινή χρήση αρχείων και στο Nextcloud Talk. Μπορεί να τροποποιηθεί αργότερα.
Διεύθυνση email Σε αυτήν λαμβάνει ο χρήστης ειδοποιήσεις από το Nextcloud, όπως επαναφορά κωδικού πρόσβασης και κοινόχρηστους φακέλους. Μπορεί να τροποποιηθεί αργότερα.
Κωδικός πρόσβασης Τουλάχιστον 10 χαρακτήρες με τουλάχιστον έναν αριθμό και έναν ειδικό χαρακτήρα. Με το Δημιουργία δημιουργείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Μοιραστείτε τον με ασφάλεια με τον χρήστη, καθώς δεν αποστέλλεται email με τον κωδικό πρόσβασης.
Ανάθεση άδειας Office Suite Επιλέξτε αυτό αν αυτός ο χρήστης πρέπει να μπορεί να επεξεργάζεται έγγραφα με το Office Suite (Euro-Office). Για αυτό χρειάζεστε μια ελεύθερη άδεια.
Βήμα 4 Κάντε κλικ στο Δημιουργία χρήστη. Ο χρήστης εμφανίζεται αμέσως στη λίστα και μπορεί να συνδεθεί κατευθείαν στο Nextcloud σας με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Με το κουμπί Άνοιγμα Nextcloud στη σελίδα πακέτου μεταβαίνετε στο Nextcloud σας.
Διαχείριση χρηστών Μέσω του μενού ενεργειών δίπλα σε έναν χρήστη μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης, να επεξεργαστείτε τα στοιχεία (όνομα εμφάνισης και διεύθυνση email), να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε ξανά τον χρήστη, και να διαγράψετε τον χρήστη. Με τον διακόπτη στη στήλη Office Suite ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε μια άδεια. Οι αλλαγές στη Διαχείριση χρηστών αποθηκεύονται αμέσως. Προσοχή: κατά τη διαγραφή, όλα τα αρχεία, τα ημερολόγια και οι επαφές αυτού του χρήστη διαγράφονται οριστικά.
Χρειάζεστε περισσότερους χρήστες ή άδειες; Αν έχετε φτάσει στο όριό σας, μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό στην ίδια σελίδα, στις Διαμορφώσιμες επιλογές. Μια επέκταση χρεώνεται αναλογικά για το υπόλοιπο της διάρκειας σύμβασής σας και ενεργοποιείται μετά την πληρωμή, ενώ μια μείωση ενεργοποιείται άμεσα. Αν επιθυμείτε διαφορετικό πακέτο, κάντε κλικ στο Αλλαγή πακέτου φιλοξενίας.
